میوه اژدها!
میوه اژدها!

میوه اژدها(دراگون فروت)


 (سایر اسامی: پیتایا، پیتاهایا، هو لونگ  گو، گلابی توت فرنگی، نانتیکافروت یا تان لانگ) به میوه چندین نوع کاکتوس اطلاق می‌شود.

این میوه بومی مکزیک و آمریکای مرکزی و جنوبی است و نیز در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچونویتنام، تایوان، جنوب چین، جزیره اکیناوا (ژاپن)،فیلیپین و مالزی هم

کشت می‌شود، و در اسرائیل نیز موجود است. میوه اژدها تنها در شب شکوفه می‌کند؛ شکوفه‌های آن بزرگ و سفید هستند و معمولاً «گل شب» یا «ملکه شب» نامیده می‌شوند.


ویژگی


درختی که این میوه از آن بوجود می‌آید پیتایا نام دارد که ۳۰ تا ۵۰ روز بعد از شکوفه دادن میوه می‌دهد و در بعضی حالات ۵ تا ۶۶ بار در سال میوه می‌دهد.

این میوه در پنج رنگ وجود دارد که بسیار آبدار هستند و هر رنگ طعم و مزه مخصوص به خود را دارد.

دانه‌های درون این میوه مانند سیاه دانه هستند و از کاشت و پرورش آنها می‌توان درخت جدیدی بوجود آورد.

از میوه این درخت مرباو شربت هم درست می‌کنند و شربت درست شده از این میوه دراگونیتی نام دارد. این میوه در صورت خراب شدن

همانند موز و سایر میوه‌های گرمسیری ابتدا لکه‌های قهوه‌ای پیدا کرده و سپس سیاه می‌شود.


رنگ‌های میوه


این میوه در ۵ رنگ وجود دارد:


1.رنگ میوه سفید با پوسته قرمزرنگ

2. میوه قرمز با پوسته قرمزرنگ 3.میوه سفید با پوسته زرد (کمیاب)

4.رنگ میوه صورتی با پوست قرمزرنگ

5. میوه سفید با پوست صورتی


خواص درمانی


میوه اژدها دارای انواع ویتامینها است و در جلوگیری از سرطان روده بزرگ و دیابت مؤثر است.

همچنین سرشار از املاح معدنی است که باعث کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون می‌شود.

مصرف دائم آن می‌تواند آسم و سرفه‌های شدید را بهبود دهد و دارای آنتی اکسیدان قابل توجهی است.

دراگون فروت یا میوه اژدها در سال های اخیر در سراسر دنیا بسیار محبوب و مرسوم شده

و در کشور ما نیز در فروشگاه های خاصی با قیمت تقریبا گران به فروش می رسند.

مردم بیشتر از چهره جالب آن خوششان می آید و البته گفته می شود که خواص متعددی نیز دارد.

به همین خاطر، برای اینکه بیشتر با این میوه گرمسیری آشنا شوید، به طور کامل در مورد آن برایتان توضیح داده ایم.


میوه اژدها چیست؟


پیتایا یا دراگون فروت روی کاکتوسی به نام هیلوسرئوس رشد می کند که به نام «ملکه هنولولو» نیز شناخته می شود.

میوه اژدها فقط در شب شکوفه می کند و گل هایش عموما بزرگ و سفید هستند.

از دیگر نام های این میوه می توان به گلابی توت فرنگی نیز اشاره کرد. دو نوع مرسوم از دراگون فروت،

پوست قرمز با لایه های برجسته سبز رنگ دارند که حالتی همانند اژدها را تداعی می کند.

گوشت داخلی آن ها هم سفید رنگ با دانه های سیاه است.

نوع دیگر آن پوست زرد، گوشت سفید با دانه های سیاه دارد و به عنوان دراگون زردرنگ شناخته می شود.

این میوه شاید عجیب و غریب به نظر برسد اما مزه آن فرق چندانی با میوه های دیگر ندارد. می توان مزه آن را به کیوی و گلابی تشبیه کرد.

مواد غذایی دراگون فروت

این میوه مقادیر نه چندان زیاد از انواع ویتامین ها را در خود دارد که از جمله می توان به آهن و ویتامین C اشاره کرد.

مقادیری که در ادامه نوشته ایم:

کالری: ۵۲

پروتئین: ۱٫۱ گرم

چربی: ۰٫۴ گرم

کربوهیدرات: ۱۱ گرم

فیبر: ۳ گرم

ویتامین ث: ۳۴ درصد RDI

آهن: ۱۰٫۶ درصد RDI

تیامین: ۲٫۷ درصد RDI

ریبوفلاوین: ۲٫۹ درصد RDI

میوه اژدها مقادیر زیادی فیبر و ویتامین C و مقدار کمی کالری دارد و به همین دلیل می توان آن را منبع کاملی از مواد مغذی به شمار آورد.

چگونه یک میوه اژدها بخوریم؟

احتمالا برایتان سوال پیش می آید که اصلا این میوه را چگونه صرف می کنند. به همین خاطر، روش مناسب آن را برایتان توضیح داده ایم.

  • رنگ قرمز پوست میوه های رسیده کمرنگ تر است. با توجه به این نشانه، یک نمونه رسیده و شیرین را انتخاب کنید.
  • با استفاده از یک چاقوی تیز، میوه را از طول دو نیم کنید.
  • می توانید با استفاده از قاشق، گوشت میوه را از پوست آن جدا کنید. همچنین می توانید پوست میوه را گرفته و آن را به تکه های کوچک برش دهید.