هر بسته حاوی ۵ گرم بذر گیاه کینوآ سفید می باشد .


کینوآ

نام علمی : Chenopodium quinoa


کینو-آ یا خاویار گیاهی ، گیاهی است که به خاطر دانه‌های خوراکی‌اش کاشته می‌شود . 

جزو غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد . 

این گیاه در آمریکای جنوبی می‌روید و نحوه طبخ دانه‌های آن مشابه برنج است .

کینوآ گیاه بومی کوه‌های آند در بولیوی، شیلی و پرو، بسیار خوش هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، انواع ویتامین‌ها و امگا ۳ است . 

این گیاه قدمتی بیش از پنج‌ هزار سال دارد و اکنون نیز در آمریکای جنوبی در سطح وسیعی در حال کشت است . 

در دهه اخیر کینوآ به عنوان یکی از دانه‌های باستانی و جایگزین سالم‌ تر و جذاب‌ تر گندم در کشورهای غربی شناخته شده‌ است . 

گیاه کینوآ، گیاهی مقاوم به شرایط کم‌ آبی و شوری است . 

میزان برداشت آن در هکتار با توجه به شرایط کشت دو تا شش تن می‌باشد .


کینوآ در ایران :


در سال ۱۳۸۷، مؤسسه اصلاح تهیه نهال و بذر، با واردات بذر این گیاه تنها توانست عملکرد یک تن در هکتار داشته باشد که موفقیت‌آمیز نبود . 

در سال ۲۰۱۳ که سال کینوآ نامگذاری شده بود، فائو برخی ارقام این گیاه را به هشت کشور منتقل کرد که ایران یکی از این کشورها بود که عملکرد چهار تنی در آب شیرین به‌ دست آمد . 

در حال حاضر در ایران تلاش می‌شود کاشت این گیاه در مناطق شور صورت گرفته و افزایش عملکرد به دست آید . 


کینوآ به‌ عنوان ماده غذایی مجاز برای افرادی که به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند استفاده می‌شود و در حال حاضر از این گیاه برای تولید آرد، غنی کردن آرد گندم، تولید بیسکوئیت و پاستا استفاده می‌شود .


از برگ‌های جوان به عنوان سبزی تازه یا به صورت پخته در ترکیب غذایی مانند خوراک سبزیجات، کوکو و آش استفاده می‌شود ولی محصول اصلی این گیاه، دانه آن است که دارای ارزش غذایی بالایی است . 


کینوآ در کشورهای آمریکای جنوبی به نام‌ های  خاویار گیاهی و برنج اینکا هم معروف است .


ارزش غذایی بسیار بالای دانه یا بذر آن موجب مقایسه آن توسط سازمان خواربار جهانی (FAO) با شیر خشک گردیده است . 

دانه‌های این گیاه مقدار سدیم کمتر ولی میزان کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، آهن، مس، منگنز و روی بیشتری از گندم، جو و ذرت دارند.


تفاوت کینوآ سفید، قرمز و سیاه :


مانند سایر غلات، کینوآ هم در رنگ‌های مختلف وجود دارد . 

کینوآ سفید بیشتر از بقیه در دسترس است و در واقع یک رنگ مایل به زرد دارد که به آن کینوآ طلایی هم گفته می‌شود.

در واقع همه انواع کینوآ دانه‌های یکسانی هستند و تفاوت کینوآ سفید، قرمز و سیاه از نظر مواد مغذی اندک است.

تفاوت کینوآ سفید، قرمز و سیاه از نظر ارزش غذایی کم است ولی در طعم، بافت و زمان پخت متفاوت هستند.


- کینوآ سفید ظریف‌ترین و سبک‌ترین بافت را دارد و بعد از پخت نرم‌تر از انواع دیگر کینوآ است .


- کینوآ قرمز که بعد از پخت بیشتر به قهوه‌ای روشن تبدیل می‌شود، طعم شیرین تری دارد و بافت آن هنگام جویدن بیشتر حس می‌شود . 

کینوآ قرمز تا حدودی از نظر طعم و بو شبیه فندق است.

کینوآ قرمز برای تهیه سالاد سرد انتخاب بهتری است زیرا شکل خود را بعد از پخت حفظ می‌کند .


- کینوآ سیاه عطر و طعم خاکی تری دارد و کمی شیرین مزه تر از کینوآ سفید است و رنگ سیاه خود را بعد از پخته شدن حفظ می‌کند .


با وجود اینکه تفاوت اندکی در عطر و طعم انواع رنگ‌های کینوآ وجود دارد ، ممکن است بافت و طعم یکی از آن‌ها شما را برای یک غذای خاص بیشتر تحت تأثیر قرار دهد.


شرایط محیط رشد :


کینوا به طول روز کوتاه و درجه حرارت خنک برای رشد نیاز دارد . 

درجه حرارت خنک باعث رشد رویشی مطلوب آن می شود.

این گیاه در خاک شنی و لومی به خوبی رشد کرده و در خاک های فقیر با زهکش پایین محصول قابل قبولی می دهد . 


- این گیاه در پی اچ ۴/۸ تا ۸/۵ رشد می نماید .


- آبیاری ، یکی از عملیات مهم مرحله داشت کینوا می باشد. 

این محصول به ۵ تا ۷ بار آبیاری در طی مرحله رشد نیاز دارد ، هرچند که استرس خشکی میزان محصول این گیاه را کاهش می دهد.


تکثیر :


کشت بذور در عمق ۰/۵ تا ۱ سانتیمتر و با فاصله روی ردیف ۵ سانتیمتر و بین ردیف ۴۵ تا ۶۰ سانتیمتر کاشته می شود و بلافاصله آبیاری انجام می گردد . 


۲۴ ساعت پس از کاشت ، جوانه زنی انجام می شود و تا مرحله ۲ تا ۳ برگی نباید آبیاری صورت گیرد .

۳ تا ۵ روز پس از کاشت ، گیاهچه ها ظاهر می شوند . 


کشت این گیاه در اواخر ماه فروردین تا اواسط اردیبهشت امکانپذیر می باشد .

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی

بذر کینوآ سفید

  • کد محصول: G-01
  • موجودی: 29
بذر کینوآ سفید
  • 3,000تومان


تعداد بازدید: 1052

برچسب ها: فروش بذر کینوآ, بذر کینوا, خاویار گیاهی, بذر کینوآ سفید, شرایط رشد کینوآ, آبیاری کینوآ, تکثیر کینوآ, کاشت کینوآ, خواص کینوآ,