هر بسته حاوی ۲ عدد بذر میوه پومِلو میباشد ‌.


نام فارسی : پومِلو ( پومیلو )

نام انگلیسی : Pomelo

پوملو یا پومیلو بزرگ‌ترین میوه از خانواده مرکبات است. رنگ آن سبز کمرنگ و گاهی هم زرد با گوشت سفید است و به ندرت صورتی و قرمز است.


پوست آن بسیار ضخیم و شیرین است و حدود ۱۵ تا ۲۵ سانتی متر قطر دارد و وزن آن به ۱ تا ۲ کیلوگرم می‌رسد.


این میوه در هند، چین، ژاپن و... کشت می‌شود.


گوشت پوملو رنگ‌های مختلف زرد، صورتی یا قرمز دارد و پوست آن بسیار ضخیم و رنگ آن در حالت رسیده از سبز تا زرد متغیر و حاوی مواد مغذی زیادی است که اغلب از آن برای تهیه انواع شیرینی، مارمالاد یا برخی دسرها استفاده می‌شود.


پوملو حاوی آنزیم‌های چربی‌سوزی است که از افزایش تری‌گلیسیرید و کلسترول بد خون پیشگیری و به کاهش قند خون کمک کرده و مصرف آن برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می‌شود .


گوشت پوملو خشک‌تر و کم‌ آب‌تر و طعم آن کمی شیرین‌تر و ملایم‌تر از گریپ‌فروت بوده و مزه تلخی ندارد ، البته انواع ترش این میوه هم یافت می‌شود.

 

خواص تغذیه‌ای


پوملو خواص گریپ‌فروت را دارد و سرشار از ویتامین‌های A، B،C و املاح معدنی فسفر، پتاسیم، فیبر و آنتی‌اکسیدان است. 

ویتامین C پوملو چند برابر پرتقال و قابلیت جایگزینی با این میوه را دارد.


شرایط محیط رشد:


درختان پوملو یکی از گونه های مرکبات هستند که نسبت به سرما بسیار مقام می باشند ، بنابراین جایگزینی مناسب برای درختان لیمو در نواحی دارای سرمای زودرس زمستانه یا دیررس بهاره هستند.


اگرچه این گیاه می تواند سرما را تا حدودی تحمل کند ولی برای رشد بهتر به آب و هوای گرمتر با میزان بارندگی زیاد نیاز دارد ،

بنابراین در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری بهتر رشد می کند. 

همچنین به خاک مرطوب نیاز دارند به طوری که در خاک های حاشیه ی رودخانه ها نیز به صورت خودرو می رویند .


تکثیر :


تکثیر این گیاهان معمولاً از طریق بذرها صورت می گیرد. به طوری میوه های حاصل شده از نهال های بذری از نظر کیفیت بسیار به میوه های مادری شباهت دارند.


علاوه بر کشت بذر، تکثیر از طریق پیوند نیز یکی از روش های ازدیاد این گیاهان می باشد .


روش تکثیر از طریق بذر :


بذرهای پوملو را به مدت ۲۴ ساعت در یک کاسه آب ، خیس دهید .

سپس بذرها را از آب خارج کرده و پوست بذر را از قسمت انتهایی و خلاف جهت نوک تیز بذر ( قسمت نوک تیز بذر جنین بذر بوده و چون جوانه زنی از این قسمت انجام میشود بسیار حساس است ) با ناخن به آرامی و با دقت جدا کنید .

بذر های پوست کنده شده را یکبار با آب شستشو دهید و روی دستمال کاغذی نمدار شده با اسپری آب قرار دهید .


دستمال کاغذی را تا زده و در داخل کیسه پلاستیک زیپی ( زیپ کیپ ) قرار دهید .

هوای کیسه را با دست خارج کرده و درب کیسه را خوب ببندید .

بذرها حداکثر ظرف مدت ۳ هفته جوانه خواهند زد .

میتوانید هر هفته با گرفتن کیسه پلاستیک در مقابل نور از وظعیت بذرها و جوانه زنی مطلع شوید .


پس از جوانه زنی ، بذرهای جوانه زده را به آرامی و با دقت از داخل دستمال کاغذی بیرون آورده و بکارید .

یک گلدان کوچک با عمقی در حدود دو برابر جوانه را با یک بستر کاشت مرطوب از یک قسمت پیت ماس و یک قسمت شن و ماسه و یا پرلیت پر کنید و بذرها را از قسمت جوانه زده ( ریشه گیاه ) داخل گلدان بکارید . 

جهت حفظ رطوبت ، گلدان را با یک پلاستیک شفاف بپوشانید و در مکانی با نور مناسب و دمایی بین ۲۱ تا ۲۶ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید .

پس از رشد و بیرون زدن گیاه از خاک ،  پلاستیک شفاف را از روی گلدان بردارید .


" * فیلم آموزشی تکثیر بذر میوه پوملو به زبان انگلیسی را اینجا مشاهده فرمایید *"

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی

بذر پوملو

  • کد محصول: AN-120
  • موجودی: 17
بذر پوملو
  • 5,500تومان


تعداد بازدید: 157