• بذر شنبلیله

هر بسته حاوی ۴ گرم بذر شنبلیله می باشد .


شنبلیله 


شَنبَلیله یا شینبل 

نام علمی : Trigonella foenum-graecum


گیاهی است از تیره باقلائیان (Fabaceae) و به همین دلیل توانایی هم‌ زیستی با باکتری‌ های تثبیت‌ کننده ازت را داشته و می‌تواند بخش زیادی از از نیتروژن مورد استفاده خود را تولید کند .

شنبلیله گیاهی است علفی به ارتفاع ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر با گل‌هایی منفرد و به رنگ روشن که رنگ میوه‌های آن زرد تا قهوه‌ای است .


این گیاه بومی ایران بوده و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان می‌روید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته شده و مصرف می‌شود .

شنبلیله در کنار راه‌ها نیز می‌روید و به این خاطر در قدیم به آن گل راهرو هم می‌گفتند.


خواص دارویی شنبلیله :


شنبلیله دارای خواص اثر تقویتی، ملین، اشتها آور، خلط‌ آور و ضد تب، محرک جریان شیر و کاهنده قندخون است . 

همچنین این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامین D است . 


شنبلیله یک داروی گوارشی تلخ است و می‌توان آن را در بیماری قند و به صورت موضعی در التهابات پوستی مصرف کرد . 

جوشانده دانه‌های این گیاه برای نرمی پوست و همچنین رفع تحریکات جلدی به کار می‌رود . 

به این منظور می‌توان جوشانده آن را به شکل کمپرس به کار برد . 

دانه‌های شنبلیله به لحاظ دارا بودن برخی عناصر همچون آهن در درمان ضعف عمومی بدن بسیار مؤثر است . 

جوشانده دانه‌های این گیاه اگر به صورت غرغره مصرف شود و در رفع ورم لوزه‌ها بسیار مفید و مؤثر است، همچنین از جوشانده آن برای افزایش میزان شیر در دوران شیردهی می‌توان استفاده کرد . 

پودر گیاه را می‌توان به صورت خمیر درآورده و روی کورک و دُملهای چرکی پوست قرار داد .


دانه‌های شنبلیله که مهم‌ترین قسمت دارویی این گیاه است با باز کردن مجاری عروق خون، از بروز سکته قلبی جلوگیری می‌کند . 

این گیاه سرشار از آهن است . 

پزشکان مصرف این گیاه را به افرادی که مبتلا به کم خونی، کمبود آهن و کمبود هموگلوبین خون اند، توصیه می‌کنند . 

این گیاه علاوه بر ایران در هند ایتالیا و اسپانیا کشت می‌شود.


شنبلیله را بعد از شستن خشک کرده خرد کنید روزی ۳ بار به مقدار یک قاشق مربا خوری با ماست مخلوط کرده میل نمایید ، چون برای پایین آوردن قند خون بسیار مؤثر می‌باشد . 

شنبلیله از زمان‌های دور به عنوان بزرگ‌کننده سینه شناخته شده و حاوی دایوسگنین است که به استروژن مصنوعی نیز معروف است.

کاربردهای خوراکی :

شنبلیله به عنوان یکی از سبزیها در تهیه خوراک‌های ایرانی مثل قرمه سبزی و کوفته برنجی استفاده می‌شود .


کاشت بذر شنبلیله 


آماده سازی خاک :


در فصل پاییز پس از افزودن کودهای فسفر و پتاس شخم متوسطی زده می شود و اواخر زمستان بستر خاک برای کشت شنبلیله آماده می گردد .


اوایل بهار (فروردین) زمان مناسبی برای کشت مستقیم بذر در زمین اصلی است . 

بذرها در ردیفهایی به فاصله ۲۵ سانتی متر کشت می شوند . 

عمق مناسب کاشت بذر شنبلیله  ۱ تا ۱.۵ سانتی متر است . 


روش کاشت


بذرهای شنبلیله به صورت ردیفی ، در ردیفهای مورد نظر باید کشت می گردد . 

پس از کاشت ، زمین به طور کافی آبیاری می گردد تا شرایط برای جوانه زنی فراهم شود .

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی

بذر شنبلیله

  • کد محصول: D-006
  • موجودی: 29
بذر شنبلیله
  • 3,000تومان


تعداد بازدید: 1908

برچسب ها: فروش بذر شنبلیله, بذر سبزیجات, خواص شنبلیله, کاشت بذر شنبلیله, روش کاشت شنبلیله,