هر بسته حاوی ۳۰ عدد بذر دستمبو میباشد .



دستمبو (دستنبو)


نام علمی : 

CUCUMIS MELO VAR. DUDAIM


خصوصیات گیاهشناسی:



با آغاز فصل تابستان، گیاه خوش عطر و بویی به نام دستمبو بازار میوه و تره بار ایران را اشباع می کند که هر چند در تاریخ ادبیات ما جایگاه ویژه ای برای خود دارد، اما هنوز خیلی ها و به خصوص نسل جوان با این گیاه معطر بیگانه اند.


دستمبو میوه ای از خانواده خربزه اما اندازه آن کوچکتر از خربزه است و تقریباً به اندازه یک کف دست می باشد. 

هر چند این میوه خوراکی و طبع آن گرم می باشد، اما شهرت آن بیشتر به واسطه بوی خوشی است که دارد. میوه این واریته کوچک و به اندازه یک پرتقال است. 

پوست میوه صاف با زمینه قهوه ای است. 

طعم میوه شیرین و بسیار معطر است. این واریته همان دستنبوی ایرانی است که بیشتر جنبه زینتی دارد. 


این میوه خوراکی بوده ولی گوشت میوه به تلخی می گراید به طوری زیاد خوش خوراک نیست، اما بیشتر شهرت آن به خاطر بوی خوشی است که دارد.


این میوه در ایران بیشتر در غرب کشور یافت می شود و در ادبیات کردی به آن «شمامه» گفته می شود، اما در خطه شرق و به خصوص خراسان جنوبی نیز به صورت خودرو و یا کشت بهاره البته به صورت محدود در مزارع این استان تولید می شود.


وجه تسمیه این نامگذاری برای این میوه به آن خاطر است که وقتی آن را که به اندازه یک تخم مرغ می باشد، به دست می گیرند، بلافاصله دست خوشبو می شود و در خراسان جنوبی مردم از این میوه به عنوان خوشبو کننده محیط خانه استفاده می کنند.


شرایط محیط رشد:


این گیاهان بیشترین نتیجه را در آب و هوای گرم و خشک می دهند و بر اساس منشأ خود طالب گرما و به ویژه نور است. 

هوای ابری و بارانی در موقع رسیدن میوه باعث می شود که میوه ها طعم مطبوع و کیفیت لازم را پیدا نکنند. 

حد نصاب درجه حرارت از 18 تا 24 درجه سانتیگراد است. 

وقتی نور زیاد باشد، رشد بهبود قابل ملاحظه ای خواهد داشت.


خاک عمیق و منفذدار برای رشد این گیاهان مناسب است. 

هرچند که این گیاهان در طیف وسیعی از انواع خاک ها کشت می شوند، ولی تنها در خاک های حاصلخیز که دارای مواد غذایی آلی و معدنی کافی باشند، بهترین نتیجه را می دهند. 

بنابراین استفاه از کودهای آلی و شیمیایی برای زراعت این گیاهان بسیار ضروری است.



خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:



این میوه ها به دلیل مدر بودن برای کسانی که دچار احتباس ادرار و یا سنگ مجاری ادراری هستند بسیار مؤثر است و همچنین افراد مبتلا به کم خونی، نقرس و روماتیسم بهتر است حتماً طالبی را در برنامه غذایی خود قرار دهند.


همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست میوه هایی مثل خربزه و طالبی دریافته اند که پوست این میوه ها می تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد، از این رو شستن کامل میوه ها بسیار توصیه می شود.



تکثیر:



معمولاً کشت این گیاهان در زمین اصلی صورت می گیرد. 

برای این کار باید زمین به خوبی آماده گردد. گاهی اوقات زمین را به صورت جوی و پشته درمی آورند. 

در زراعت های سطح کوچک در محل کاشت، گودالی حفر کرده و مقداری کود دامی پوسیده را با مقداری خاک مخلوط می کنند و در داخل آن قرار می دهند و پس از مخلوط کردن، محل را به شکل یک کپه درمی آورند. سپس تعداد 2 تا 3 بذر را که قبلاً خیس خورده است و تا اندازه ای ریشه چه آن ظاهر گشته با دقت فراوان در شیارهای کم عمقی که روی کپه ها زده می شوند قرار می دهند و با مقداری خاک نرم روی آن را می پوشانند. 

پس از آنکه بوته ها مختصری رشد کردند، یک بوته قوی را نگهداشته اند و بقیه را حذف می کنند .



منابع  :


http://loghouseplants.com/plants/shop/cucumis-melo-var-dudaim-queen-annes-pocket-melon/

http://www.otop.ir/https://fa.wikipedia.org/

پیوست، غ.ع. 1385. سبزیکاری. انتشارات دانش پذیر، چاپ چهارم، 487 صفحه.

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی

بذر دستمبو

  • کد محصول: EN-07
  • موجودی: 9
بذر دستمبو
  • 5,500تومان


تعداد بازدید: 428

برچسب ها: فروش بذر دستنبو, بذر دستنبو, بذر دستنبو, خاک دستمبو, کاشت دستنبو, میوه دستنبو, خصوصیات دستنبو, شرایط کاشت دستنبو, خواص درمانی دستنبو, کاشت دستنبو در گلدان, CUCUMIS MELO,