هر بسته حاوی ۵ عدد بذر درخت جینکو یا ژینکو بیلوبا میباشد.
کُهَن دار یا جینکو (ژینکو)
نام علمی : Gikgo biloba
آرایه شناسی فرمانرو : گیاه
رده : رده دم اسبی
زیر رده : Ginkgoidae
راسته : کهندارسانان
تیره : کهنداریان
سرده : کهندار (سرده)
جینکو درختی است برگ ریز و خزان کننده که قدیمی ترین گونهی گیاهی به جای مانده در جهان میباشد.
این درخت ارتفاعی تا 37 متر و قطری تا حدود یک متر را میتواند دارا باشد.
عمر درخت گاهی تا هزار سال میرسد.
برگهای این درخت بسیار ظریف و زیبا و به شکل بادبزن هستند.
برگ جینکو دارای رنگ سبز نسبتاً روشن بوده و همین رنگ به درخت ، زیبایی خاصی میدهد.
این درخت دو پایه بوده، در پایه ی نر گلها به صورت گل آذین سنبله و پایه ماده دارای میوه ای شبیه به گیلاس تولید میکند که ریشه آن در پاییز به روی درخت کامل شده و به زمین میافتد .
میوه جینکو دارای قسمت گوشتی آب دار با بوی بد بوده و دانهای در وسط آن است.
این دانه شبیه دانهی بادام میباشد
با توجه به قدمت درخت که مربوط به بیش از 200 میلیون سال پیش میباشد، آن را به نام فسیل زنده یاد میکنند و از آن جا که فسیلهای به جا مانده از این درخت در نواحی جنوب شرقی چین و هندوچین پیدا شده است، احتمال رویشگاه اصلی آن در این نواحی به یقین مبدل شده است.
به نظر میرسد که تمام جینکوهای موجود در آمریکای شمالی، اروپا و نقاط دیگر کره زمین در عصر یخبندان دوره اول از بین رفته و فقط در چین از این خطر نجات یافتهاند.
این گیاه در سال 1710 به وسیله ی اگلبرت کمپفر به اروپا برده شد و در سال 1771 توسط گیاه شناس مشهور، لینه مورد مطالعه و نام گذاری علمی شد.
کهندار گیاه دارویی ارزشمندی است که برای اهداف دارویی متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد .
کهندار به منظور استفاده از بذر و به خصوص برگ پرورش مییابد.
بذرهای کهندار هزاران سال است که در طب سنتی چین استفاده میشود.
فراوردههای کهندار که امروزه در دسترس میباشند از برگ آن بدست میآید.
در نهالستانهای پرورش برگ، درختان ژینکو بصورت متراکم کشت شده و برگها برای تهیه عصاره برداشت میشوند تا مورد فرآوری قرار گیرند.
عصاره برگ ژینکو یکی از مهمترین گیاهان دارویی رایج در دنیا میباشد.
برگ های ژینکو در پاییز زرد شده و در عرض یک شب میریزند.
روش های ازدیاد :
روشهای معمول ازدیاد این درخت از طریق بذر، پیوند و قلمه است.
ازدیاد از طریق بذر در خاک سبک شنی، در شاسی سرد در پاییز و زمستان صورت میگیرد.
ازدیاد این درخت به وسیلهٔ پیوند نیز میتواند صورت گیرد.
روش قلمه زدن برای تولید گیاهانی با جنسیت مشخص استفاده میشود.
استفاده از هورمون IBA و سیستم مهپاشی، ریشهزایی را تسهیل میکند.
از ریز ازدیادی نیز برای تکثیر کهندار استفاده میشود .
پرورش ژینکو به منظور تولید بذر :
مهمترین منطقه تولید بذر ژینکو در چین است .
تکثیر گیاه
تکثیر گیاه به دو روش جنسی و رویشی (غیرجنسی) امکان پذیر است.
تکثیر جنسی : تکثیر جنسی درخت جینکو توسط بذر صورت می گیرد.
بذرهای جینکو در فصل پاییز برداشت شده و با گذشت زمان از قوه نامیه آنها به شدت کاسته می شود ، به طوری که، یک سال پس از برداشت، قوه نامیه آنها به شدت کاهش یافته و حتی به صفر نیز می رسد .
پوشش سخت بذر یکی از عوامل کاهش شدید قوه نامیه آن است ، لذا قبل از کاشت بذر، باید با انجام تیمارهای مناسب قوه نامیه آنها را افزایش داد.
این عمل در طبیعت که پراکنش بذر توسط حیوانات و پرندگان انجام می شود به صورت طبیعی انجام می گیرد.
در این صورت پوشش بذر پس از عبور سیستم گوارشی این موجودات نرم شده و بلافاصله پس از دفع آماده سبز شدن می گردد.
تیمارهای بذر عمدتا شامل سرمادهی (چینه سرمایی) و خراش دهی می باشند .
تیمار سرمادهی : بذرها را به همراه خاکی مخلوط از پیت ماس (به مقدار 80 درصد) و ماسه (به مقدار 20 درصد) در درون کیسه پلاستیکی زیپ دار (زیپ کیپ) ریخته و پس از مرطوب کردن آنها ، درب کیسه را بسته و به مدت دو ماه در دمای 3 تا 5 درجه سانتی گراد (دمای یخچال) قرار دهید .
به جای پیت ماس و ماسه می توان از مخلوط پرلیت، ورمی کولیت و یا از پیت ماس استفاده کرد .
پس از تیمار سرمادهی، بذرها را در عمق 5/2 سانتی متری خاک گلدان کشت بکارید .
چنانچه بذرها در زمین خزانه کشت شوند عمق 5 تا 8 سانتی متری برای کشت آنها مناسب تر است.
تیمار خراش دهی: پس از خیساندن بذرها درون آب به مدت 24 ساعت، با استفاده از کاغذ سمباده یا با ایجاد شکاف روی پوسته بذر، آنها را برای کشت آماده نمایید .
اگر خراش دهی پس از تیمار پینه سرمایی مرطوب صورت گیرد قوه نامیه بذرها تا 90 درصد افزایش می یابد .
" فیلم معرفی درخت جینکو بیلوبا به زبان انگلیسی را اینجا شاهده فرمایید "
بذر جینکو بیلوبا
- کد محصول: MN-30
- موجودی: عدم موجودی در انبار
-
0تومان