هر بسته حادی ۷ عدد بذر تمر هندی می باشد .
تمر هندی
نام علمی : Tamarindus indica
نام انگلیسی : Tamarind
(به عربی : تمر هندي، به معنای خرمای هندی)
تمر هندی درختی گرمسیری از تیرهٔ پروانه داران و زیر خانوادهٔ ارغوانیان است.
خاستگاه این گیاه مناطق استوایی قارهٔ آفریقا است .
میوهٔ این درخت به شکل لوبیایی درشت و قهوهای و ترشمزه و سرشار از قند است.
تمر هندی در میان ساکنین ماداگاسکار درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی میشود.
خاستگاه
خاستگاه تمر هندی مناطق استوایی قارهٔ آفریقا است و امروزه نیز این گیاه در کشورهای سودان، کامرون، نیجریه و تانزانیا به صورت خودرو میروید .
تمر هندی صدها سال پیش از طریق کشتی به شبه جزیرهٔ هند نیز منتقل شد و در آنجا پرورش یافت .
پس از آن، این گیاه در سراسر مناطق گرمسیری آفریقا و آسیای شرقی، از جمله تایوان و حتی برخی نواحی چین پخش شد .
در قرن شانزدهم تمر هندی توسط استعمارگران اسپانیایی و پرتغالی به آمریکای لاتین نیز صادر شد و در کشورهایی چون مکزیک، هندوراس و گواتمالا پرورش یافت .
امروزه این گیاه بخش مهمی از رژیم غذایی ساکنین این مناطق را تشکیل میدهد.
مشخصات
درخت تمر هندی بین ۱۰ تا ۲۰ متر طول دارد .
رشد این گیاه کُند، ولی عمر آن بسیار طولانی است .
تمر هندی در خاکهای رسی، ماسه ای و اسیدی به خوبی رشد میکند .
این درخت مخصوص مناطق حاره بوده و به سرما حساس است، اما مقاومت بالایی دربرابر خشکی و باد دارد .
برگهای این درخت همیشه سبز و به رنگ سبز روشن هستند .
تمر هندی در اواخر ماه اردیبهشت گلهایی دارای ۵ گلبرگ و زردرنگ با خطوط نارنجی یا قرمز میدهد .
در ماه مهر این درخت میوههایی به شکل لوبیا میدهد .
هر میوه دارای ۱ تا ۱۲ هسته است که توسط گوشتی ترشمزه، خمیر مانند و رشته ای و فیبردار احاطه شده است .
میوهها پوستی قهوهای رنگ و سخت دارند و میتوانند تا ۱۵ سانتیمتر طول داشته باشند .
هر درخت بالغ میتواند سالیانه تا ۱۷۵ کیلوگرم میوه دهد .
پرورش
با وجود این که سودان و مناطق استوایی آفریقا خاستگاه تمر هندی بودهاند، شبه جزیرهٔ هند از صدها سال پیش بزرگترین پرورشدهنده و مصرف کنندهٔ این میوه بوده است.
در کشور هند باغهای بزرگ تمر هندی سالانه حدود ۲۷۵٬۵۰۰ تن میوه تولید میکنند .
مصارف خوراکی
میوهٔ کال تمر هندی دارای گوشتی سبز و بسیار ترش است که اغلب به عنوان چاشنی و برای ترش کردن غذا استفاده میشود.
تمر هندی رسیده که شیرینتر میباشد در بسیاری از مناطق به عنوان میوه مصرف میشود .
تمر هندی همچنین برای تهیهٔ دسر، مربا، شربت، بستنی، آبمیوه و نوشیدنی مورد استفاده قرار میگیرد .
برای تهیهٔ بسیاری از سسها نیز از تمر هندی استفاده میشود.
در هند، نه تنها میوه، بلکه گل و برگهای تمر هندی برای پخت غذا مورد استفاده قرار میگیرند.
مصارف دارویی
این میوه به عنوان مسهل طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد .
تمر هندی همچنین در برخی مناطق آسیای شرقی و آفریقا به منظور درمان گلودرد، اختلالات گوارشی، درد بدن و تمیز کنندهٔ صورت مصرف میشود.
" فیلم آموزش تکثیر تمر هندی از طریق بذر به زبان انگلیسی را اینجا مشاهده فرمایید "
بذر تمر هندی
- کد محصول: UN-02
- موجودی: عدم موجودی در انبار
-
0تومان