قسمت مذکور برای هر بسته 6 عددی بذر بالنگ میباشد.


بالَنگ 

  CITRONCITRUS MEDICA


-  نام علمی :  RUTACEAE  

- خانواده : مرکبات

- بومی منطقه : جنوب شرقی آسیا 

- نام های دیگر : ترنج ، اترج 


خصوصیات گیاهشناسی:


بالنگ میوه مرکباتی است و اغلب در آسیا، آمریکای مرکزی و جنوبی و کشورهای مدیترانه کشت می شود.


"بالنگ" را به یونانی "مارسیسقا" و به سریانی "اطروغا" و در زبان اهالی مصر، "ریحان النعنع" و به هندی، "بجوژه" و به فارسی، نوع صغیر آن را "ترنج" و نوع کبیر آن را "بالنگ" گویند و ترنج نیز معرب زبان اهوازی هاست.


این گیاه دارای دو گونه است ؛ یکی نوع صغیر که دو طرف آن باریک است و آن را به فارسی ترنج می نامند و گونه دوم کبیر که دو طرف آن چندان باریک نیست ، بلکه طرف متصل به شاخ درخت اندکی پهن تر و طرف دوم آن اندکی باریک تر است و این را به فارسی بالنگ می نامند.


پوست آن به رنگ زرد طلائی، بسیار ضخیم، موج دار و دارای برآمدگی هایی مانند تاول درشت است .

قسمت عمده میوه را پوست زرد و گوشت سفید داخل پوست فرا گرفته و تقریباً جایی برای پولیپ ترش وسط آن باقی نگذارده است. 

بوی آن بسیار مطبوع است ، مخصوصاً نوع صغیر آن که البته طعمش تلخ است.


گوشت آن سفید و ضخیم و اندکی شیرین است و مغز آن که در میان پرده های ضخیم طولانی که در میان غلاف های بسیار نازک است، قرار دارد و بسیار پر آب می باشد.


بذر آن صنوبری شکل بوده و در غلاف سفیدی قرار دارد. 

مغز آن سفید و طعم آن اندکی تلخ می باشد.


این درخت شبیه به درخت لیمو و به بلندی یک قامت تا یک و نیم قامت آدمی و شاخه های آن پهن و درهم و برگ آن اندک پهن، بزرگ و خوشبوتر و بزرگ تر از برگ لیمو و نارنج است.


گل آن سفید و برگ های آن اندکی ضخیم و باریک است که در وسط آن تارهای باریک زرد رنگ و بسیار خوشبو حتی بهتر از بهار نارنج است و همه قسمت های درخت آن در طب قابل استفاده می باشد.


شکل میوه ها در انواع مختلف این گیاه، می تواند اشکال متفاوتی داشته باشد. 

همچنین نمونه هایی که پوست صاف تر دارند عطر بیشتری نیز دارند. 

به طور کل قسمت معطر میوه همان پوست آن است . 

میوه بالنگ با رسیدن از درخت نمی افتد و اگرچه نمونه هایی که در بازار ارائه می شوند معمولا حدود یک کیلوگرم وزن دارند اما اگر میوه ها بر روی درخت باقی بمانند می توانند به حدود ۵-۴ کیلو گرم نیز برسند ، اما باقی گذاشتن میوه ها می تواند موجب عدم شکل گیری جوانه های گل بعدی و یا رشد مناسب میوه های جوانتر شود.  طی سال نیز به شکل متوسط یک درخت بالغ حدود ۳۰ کیلو گرم میوه تولید می کند .

طعم نواحی خوراکی در انواع مختلف بین شیرین تا ترش متغیر است . 

نام انگلیسی بالنگ Citron میباشد. 

البته گاهی در برخی متون این لغت به لیمو ترش نیز اشاره می کند .


بالنگ Citrus medica به خانواده Rutaceae تعلق دارد و درختچه‌ای با رشدی کند و اهسته است که حداکثر به حدود ۵-۲ متر می رسد .


آموزش کاشت بذر مرکبات :


- بذرها را به مدت ۲۴ ساعت در ظرف آب ولرم قرار دهید تا خیس بخورند .

- چند گلدان یا سینی کاشت را با قسمت های مساوی از خاک گلدان، کود گیاهی و پرلیت پرکنید. 

- ظروفی که استفاده می کنید باید سوراخ تخلیه آب داشته باشند. 

- هر بذر مرکبات را در گودالهای ۱ سانتی متری بکارید. 

- هر کدام را در یک گلدان کوچک قرار دهید یا اینکه در یک سینی وسیع آنها را با فاصله های ۷.۵ تا ۱۰ سانتی متری از هم بکارید.

- خاک را با آب ، نم دار کنید. 

- ظرف را با نایلون ؛ خوب بپوشانید.

- ظرف را درجایی که نور غیر مستقیم به آن برسد قراردهید. 

- درجه ی حرارت بایستی ۲۱ درجه ی سانتی گراد باشد. 

- دانه ها را هر چند وقت یکبار چک کنید و به منظور حفظ رطوبت خاک ، آن را مرطوب کنید. 

- ظرف مدت ۳ تا ۶ هفته جوانه ها ظاهر میشوند. 

- پس از جوانه زدن ، پوشش نایلونی را از روی ظرف بردارید ، سپس گیاه را در مکانی آفتاب گیر که نور غیرمستقیم دریافت می کند قراردهید.


- طوری آب دهید که خاک نم دار بماند و خیس هم نشود. 

- بعد از ظهور ۳ دسته یا بیشتر برگ، گیاه را به داخل یک گلدان ۱۵ سانتی متری منتقل کنید. 

- کم کم میزان نوردهی را افزایش دهید تا جایی که گیاهتان روزانه ۴ ساعت نور مستقیم دریافت کند.

- از بهار تا پاییز، ۲ مرتبه در ماه، کود رقیق شده به گیاهتان بدهید.

- در طی زمستان کمتر به گیاهتان آب دهید.


شرایط محیط رشد:


درختچه بالنگ آب و هوای گرم و کمی مرطوب را دوست دارد. 

خاک مورد نیاز این گیاه مانند سایر گونه های سیتروس باید دارای مواد غذایی کافی باشد.

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی

بذر بالنگ

  • کد محصول: A-120
  • موجودی: 16
بذر بالنگ
  • 4,500تومان


تعداد بازدید: 1464