ازگیل ژاپنی


ازگیل ژاپنی متعلق به تیره گل سرخیان است و با سیب و گلابی هم خانواده می باشد . 

این میوه بیش از هزار سال است که در ژاپن کشت و کار می گردد. 

در قرن هجدهم ازگیل ژاپنی به عنوان یک درخت زینتی به اروپا معرفی شد، ولی در قرن نوزدهم ارقامی با میوه های بزرگتر برای تولید میوه انتخاب شدند. 

این درخت میوه در جنوب ژاپن، تایوان، مناطق مختلف اروپا، خاورمیانه، خاور دور و نزدیک، شمال آفریقا، هند، استرالیا و نیوزیلند، جنوب آفریقا، مناطق مختلف آمریکا پرورش داده شده است. 

ازگیل ژاپنی در مناطق کوهستانی آمریکای مرکزی به گیاهی بومی تبدیل شده است و اغلب در مناطق مختلف به طور وحشی رها شده و بذر آن توسط پرندگان پراکنده می شود . 

ازگیل ژاپنی درحال تبدیل شدن به یک صنعت مهم در چین، اسپانیا، ژاپن، پاکستان و ترکیه است. 

در ایران در مناطق محدودی از شمال ایران کشت می گردد و برخی مردم از آن با نام انبه محلی نیز یاد می کنند .

ارقام زیادی از این درختان وجود دارد که تعدادی فقط برای تولید میوه هایی با کیفیت بهتر ایجاد شده اند.


شرایط محیط رشد


خاک : ازگیل ژاپنی در بیشتر خاک ها از سبک شنی تا سنگین رسی به شرط داشتن زهکش خوب رشد می کند. 

در خاک های آهکی هم می تواند رشد کند ولی به خاک های شور مقاوم نیست . 

به کوددهی در حد معمول نیاز دارد . 

در صورت کوددهی زیاد، گلدهی کاهش می یابد. 

اگر هدف میوه دهی نباشد می توان کمی کوددهی را بیشتر کرد. 


آبیاری : به آبیاری در حد معمول نیاز دارد و رطوبت پایدار خاک به رشد آن کمک می کند. 

هر چند درختان استقرار یافته چند ساله به خشکی مقاوم هستند. 

این درختان نسبت به شرایط ماندابی حساس می باشند.


نور : به نور مستقیم آفتاب مخصوصاً برای میوه دهی نیاز دارند و در نیم سایه هم به خوبی رشد می کنند. 

حتی این گیاه را در یک پاسیو پرنور هم می توان نگهداری کرد .


دما : درختان ازگیل ژاپنی تا سرمای زیر ۱۰ درجه سانتیگراد هم زنده می مانند اما گل و میوه در دمای نزدیک به صفر از بین می روند.


آفات و بیماری ها : از آفات این گیاه می توان به کرم صدپا اشاره کرد که گاهاً ممکن است به این گیاه حمله کنند.

بیماری زنگ نیز ممکن است برای درخت ازگیل ژاپنی ایجاد مشکل نماید. 

برای رفع این مشکل بهتر است گیاه در مکانی که جریان هوا در آن برقرار باشد کشت گردد. همچنین دور از گیاهانی مانند پیراکانتا، گلابی و غیره که میزبان زنگ هستند کاشته شود.

پوسیدگی و زوال ریشه نیز در خاک های بسیار مرطوب ممکن است ایجاد شود. برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه خاک باید از نظر رطوبتی از رطوبت مناسبی برخوردار بوده و سنگین نباشد.


تکثیر : درخت ازگیل ژاپنی را می توان با سه روش زیر تکثیر نمود :

۱ - کشت بذر

۲- قلمه چوبی

۳- پیوند 


کشت بذر بخصوص در زمانیکه هدف، استفاده از درخت به عنوان گیاهی زینتی باشد بکار می رود . 

درصورتیکه هدف، استفاده از میوه ها باشد، بهتر است با تهیه قلمه چوبی از ارقامی که میوه هایی خوش طعم و مناسب از نظر اندازه تولید می کنند و ریشه دار کردن آنها تکثیر را انجام داد. برای داشتن درختان میوه ای با قد کوتاه، می توان از پیوند رقم مورد نظر بر روی پایه درخت "به" استفاده کرد. 

استفاده از روش پیوند باعث می شود درختان ۳-۲ سال بعد از انجام پیوند به بار بنشینند؛ که برای درختان تولید شده از بذر این زمان ۸ سال به طول می انجامد


تکثیر از طریق بذر :


بذرهای ازگیل ژاپنی را مدت ۲۴ ساعت در یک کاسه آب قرار دهید تا خوب خیس بخورد.

بعد از این مدت از داخل آب بیرون آورده و در دستمال نمناک و زیپ کیپ قرار داده و یا در کوکوپیت یا پیت ماس مرطوب بکارید .

پس از گذشت مدت ۲ تا ۳ هفته شاهد جوانه زنی بذرها خواهید بود .

مشخصات کالا
تعداد بذر در هر بسته ۱۰ عدد
نام علمی Eriobotrya japonica
نوع بذر داخلی
نام انگلیسی Loquat
تهیه و بسته بندی گسترش بذر مهر

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی

بذر ازگیل ژاپنی

  • کد محصول: AN-021
  • موجودی: 10
بذر ازگیل ژاپنی
  • 7,000تومان


تعداد بازدید: 843